Použite kód LETO15 a využite zľavu -15% na všetky Poháre, Kvetináče (vrátane stojanov), Exteriérové ​​svietidlá a Lampáše.

Trendy, ktorými dáte vášmu domovu nádych luxusu

S príchodom nového kalendárneho roka prišlo aj niekoľko interiérových trendov. Do povedomia sa dostáva aj ekológia, ktorá nepatrí už len do šatníka. Ako sa odporúča si zariadiť domov, aby vyzeral ako z katalógu?

Nesmrteľný minimalizmus, ale aj farby s cukríkovým nádychom

Nie nadarmo sa hovorí, že Japonsko je krajinou budúcnosti. Platí to aj pre interiérové trendy, pričom nám hneď ponúka dva varianty. Potešia sa najmä milovníci minimalizmu, ktorý je pre túto krajinu typický. Štýl japandi sa nevyznačuje len jednoduchosťou, ale aj vysokou kvalitou a útulnosťou. Pokiaľ zariaďujete nový byt alebo dom, odporúča sa riadiť s trojfarebnou schémou. Môžete ju chápať ako maximálne tri farby, ktoré upokojujú vaše zmysly. Vo všeobecnosti si ľudia pod nimi predstavia bielu alebo sivú, avšak pokojne sa môžete s nimi vyhrať.

Pri farbách zostaneme aj pri ďalšom štýle kawaii. Ide o úplný protipól japandi, nakoľko sa vyznačuje pastelovými farbami, ktoré zanechávajú dojem detskej japonskej rozprávky. Dominujú mu najmä farby ako púdrová ružová, mätová alebo svetlomodrá. Využitie tohto štýlu sa odporúča najmä v izbách pre deti alebo tínedžerov. Okrem toho sa môže hodiť aj do kuchyne, nakoľko ju to príjemné spestrí.

Pokiaľ si však zariaďujete spálňu, odporúča sa zostať pri minimalizme, nakoľko pastelové farby môžu pôsobiť  rušivo. Biela farba spôsobuje wau efekt aj v obývačke, nakoľko jej priestory príjemné rozžiari a opticky zväčší. Pokiaľ máte pocit, že vaša obývačka v kombinácii s bielymi stenami príliš nevynikne, môžete ju doladiť s dekoračnými vankúšmi z našej ponuky. Štýl japandi príjemne zjednotí vankúš s kvetnatým potiskom, ktorý si môžete zadovážiť v rôznych rozmeroch. Ak sa nebojíte experimentov, vhodným variantom je pre vás vankúš okrúhleho tvaru z rady VELVET, ktorý ponúkame v rôznych farbách.

Ekológia ako správna voľba

V priebehu posledných rokov sa do popredia dostala ekológia. V našom ponímaní však nejde len o šatník alebo kozmetiku. Obklopiť sa ňou môžete aj v priestoroch, v ktorých trávite najviac času.

 

Pokiaľ ide o dekorácie do domácnosti, odporúča sa si zvoliť prírodné materiály. Práve preto najväčším trendom budú materiály z dreva, bambusu, ratanu alebo kameňa. Do okien môžete zavesiť ľanové závesy, kým vaše nohy budú na dlážke hriať vlnené koberce. Jedným z trendov sú aj rohože z morskej trávy v priestoroch kúpeľne. Eko nádych môže vašej domácnosti dodať mäkký koberček horčicovej farby, ktorý môžete nájsť v našom online katalógu. Jeho využitie je určené najmä pre kúpeľňu, aby vaše nohy zostali v teple aj po studenej sprche. Rovnako sa môžete zahriať aj s chlpatou dekou s kožušinovou štruktúrou, ktorú ponúkame v rôznych farbách.

 

S ekológiou kráča ruka v ruke aj štýl vintage. Pokiaľ ste jeho fanúšikmi, ratanový nábytok je pre vás tou správnou voľbou. Nielenže svoju obývačku obklopíte s materiálmi vhodnými pre životné prostredie, zároveň do nej zavediete kúsok Japonska. Práve tento druh nábytku je typický pre japonské domácnosti. Výnimkou nie sú ani dekorácie z ratanu, ku ktorým patria napríklad koše v rôznych veľkostiach, ktoré poslúžia ako úložný priestor v spálni, detskej izbe či predsieni.

Jedným z horúcich trendov je aj umenie, ktoré môžete tiež poňať s ekologickou formou. Práve preto máme v našej ponuke drevené obrazy, ktoré oživia všedné miestnosti ako kuchyňa alebo obývačka. Môžete ich doladiť spolu s drevenými stropnými svietidlami, ktoré dodajú vašej domácnosti pocit, že sa práve nachádzate v príjemnej chate v horskom prostredí.

Efekt džungle

Pred letnou dovolenkou si môžete váš život spríjemniť s trochou exotiky vo vašom domove. Rastlín nie je nikdy dosť, o čom svedčí aj tohtoročná obľuba popínavých rastlín. Svoje miesto si nájdu najmä v obývačke okolo krbu či knižnice. V priestoroch kuchyne môžete rastliny zavesiť zo stropu, čo spôsobí efekt džungle. Tento krok sa odporúča najmä domácnostiam s vysokým stropom.

Obývačku, prípadne spálňu s nádychom exotiky môžete zariadiť aj s palmami. Na ich výške nezáleží, pokojne sa môžu tiahnuť až k stropu. Zelená platí aj pre monstery a fikusy. Pokiaľ si k ním zadovážite aj pekný keramický črepník, parapety na oknách naberú úplne nový rozmer. Našim tipom je sada štyroch keramických kvetináčov, ktoré vašej domácnosti dodajú pocit luxusu. Pozornosť návštev môžete získať aj tým, ak jednu z týchto exotických rastlín zakomponujete do predsiene.

Pokiaľ rastliny situujete v blízkosti okien, exotický efekt môžete doladiť aj s našimi závesmi s prírodným motívom. Patria k ním aj zatemňovacie závesy, ktoré vám doprajú dostatok súkromia. 

Jedným z najhorúcejších trendom tohto roka sú práve zrkadlá. Na ich veľkosti nezáleží, ide o to, aby v interiéri nadobudli pocit luxusu. Nie sú typické len pre kúpeľňu a spálňu, ale aj obývačku. Práve zrkadlo s honosným rámom môže úplne zmeniť jej bežné ponímanie. Do spálne sa odporúča zakomponovať veľké zrkadlá, ktoré spôsobia efekt rozžiarenia miestnosti. Pokiaľ ide o kúpeľňu, odporúčame sa vyhrať viac s kreativitou. Našim favoritom je zrkadlo z našej ponuky, ktoré sa robí jedinečným bronzový prelamovaný rám. Výsledný efekt dotvárajú drobné kryštáliky, ktoré sú umiestnené na pravom hornom a ľavom dolnom ráme. Pokiaľ chcete zostať pri jednoduchosti, môžete si ho zadovážiť aj v striebornej farbe.

Zaujímavým variantom, ako si rozžiariť domov, sú aj zrkadlové nástenné dekorácie. V našom online katalógu ponúkame túto formu dekorácie v podobe listov, čo môže zjednotiť vyššie uvedený trend s nádychom ekológie. 

 

Svetlá, prosím!

Jednou z najbežnejších podmienok pri kúpe bytu alebo domu sú priestory s dostatkom svetla. Pokiaľ však nie ste jedným zo šťastlivcov, ktorým sa podarilo mať svoj vysnívaný domov, svetlo si môžete doplniť s vhodnými doplnkami.

Nový rozmer naberajú aj stropné svietidlá, v ktorých sa v súčasnosti medze nekladú. Aj vašu kuchyňu môžu zdobiť keramické svietniky a svietidlá, o ktoré Noblese nemá núdzu. Pokiaľ chcete zaexperimentovať, aj exteriér vášho domu môžete rozsvietiť ako luxusný hotel. Pre túto príležitosť máme v našej ponuke rôzne záhradné lampy, ktoré môžete prispôsobiť vášmu štýlu. Najväčší must have sú moderné fasádne svietidlá, vďaka ktorým váš domov už nikto nepriehľadne.