Trendy v obývačke, ktoré v roku 2023 musíte mať

Prekvapí Vás, čo sa vracia do módy!

V roku 2023, v ktorom už platia nové dizajnové pravidla. V obývačke bude hitom, že staré dobré veci sa opäť vracajú do módy. Poďte sa s nami pozrieť, čo je práve teraz in.

Oblúky sú späť!

Ostrým a hranatým tvarom odzvonilo. Oblúky hlásia svoj veľký návrat a budeme ich vídať všade. Mäkké, široké oblúky alebo dokonca zaoblené rohy sú ideálne na zjemnenie miestnosti a urobia ju príjemnejšou a útulnejšou. Sedačky, konferenčné stolíky, dokonca maľovaný oblúk na stene sú staro - novým trendom. Krivky akéhokoľvek druhu sú skvelým spôsobom, ako zjemniť váš interiér, pretože odvádzajú od drsných línií. Navyše, krivky môžu pomôcť predĺžiť priestor.

 

Nočné lampy do obývačky

Čo sa zdá na prvý pohľad ako hlúposť, je novodobý trend. Stojace malé lampy už nie sú zaujímavé len v spálni. Naopak. Menšie typy osvetlení si pýta aj obývačka. Odborníčka na svietenie a dizajn Scarlett Hampton hovorí: „V roku 2023 sa nespoliehajte len na jedno stropné svetlo. Navrstvíme úrovne osvetlenia z niekoľkých zdrojov aj pomocou stolových lámp.“ Pridáte obývačke úplne nového ducha, ktorý vnesie do vášho domova teplé a svetlé prostredie.

 

Zrkadlá

Je to opäť trochu prekročenie hraníc. Ale správnym smerom. V roku 2023 do obývačky patria aj zrkadlá. Ale pozor, je dobré ich ladiť do starožitnejších, alebo ozdobných a moderných rámov. Pretože bežné zrkadlá len tak zavesené ako na chodbe alebo v spálni by v obývačke mohli vybudovať pocit luxusnejšieho kaderníctva. S dobrým rámom však budete na vrchole tohoročných trendov.

 

Popínavé rastliny

Možno ich pestovala v obývačke aj vaša babka, ale v budúcom roku budú trendom aj v modernom interiéri. Môžete ísť cestou pestovania popínavých rastlín okolo knižnice, prípadne krbu. Alebo vykročte odvážnejšie do zelene a priniesť do obývačky atmosféru džungle. To môžete dosiahnuť zavesením rastlín zo stropu alebo výberom vysokého priestoru a nechať rastliny voľne rásť smerom nadol.

Umenie ožíva

Dizajnérka Jean Lin, hovorí o návrate poctivých starožitných kúskov. Trendom je čokoľvek, čo prinesie skutočné fragmenty umenia a minulosti do vášho domova. Ručne tvorené vázy, alebo zbierky umenia, ktoré nesú v sebe patinu rokov. Nie, nejde o vintage, ale o skutočné kúsky dýchajúce históriou, ktorá rokmi naberá na cene. Klasické obrazy na plátne sú vysoko cenené a v roku 2023 predstavujú super trendy na výzdobu obývačky.