Interiérové trendy pre rok 2023

Poznáte to. Nový rok, nové predsavzatia, nová móda, nové trendy. Novoty neobchádzajú ani oblasť bytového dizajnu. Trendy v bývaní sa síce medziročne nemenia tak výrazne, ako napríklad módne trendy, no aj táto oblasť sa postupne mení. Niektoré trendy sa vracajú, iné zas opakujú. Aké sú to pre nasledujúci rok 2023? Čítajte!

Udržateľnosť, ekológia a kvalitné prírodné materiály

Poprední svetoví dizajnéri sa zhodujú, že interiérovým top trendom v roku 2023 bude vládnuť funkčnosť, neutralita, udržateľnosť a minimalizmus. Prím budú hrať materiály ako drevo, kov, vlna či kameň.

Nič ale len tak nevyhadzujte! Obľúbeným riešením pri zariaďovaní interiéru je aj vdýchnutie nového života starým kusom masívneho nábytku. Uvidíte, že takýto upcyklovaný kus nábytku razom pozdvihne celú miestnosť, a to nehovorím o vašom dobrom pocite, z dobre odvedenej práce.

Pokiaľ ide o bytový textil, medzi najobľúbenejšie materiály patrí bavlna vďaka svojim neprekonateľným vlastnostiam. A dominantná bude aj tento rok. V našom eshope Noblese nájdete bavlnené obliečkyvyrobené z vysokokvalitnej bavlny. Okrem bavlny nezabudnite, že aj vlna a ľan dokonale dotvoria minimalistický a prírodný dizajn interiéru.


A čo farby?

Aj keď za farbu roka 2023 bola zvolená energická Viva Magenta, väčšina farieb  ovládajúcich tohtoročné trendy bude mať skôr upokojujúce účinky.

Možno Vás to prekvapí, ale zabudnite na šedú! Šedá a biela už svoju slávu zažili a na trón nastupujú teplé farby a zemité odtiene. V rámci naturálneho interiéru zvoľte jeden kontrast, ktorý dodá priestoru nový nádych. Pre tento rok sú vítané tlmené odtiene zelenej, žltej a slivkovej. Svoje miesto si nájdu aj pastelové tóny ružovej, fialovej a modrej.

Keramika zažíva svoju slávu...

Zaobstarať si môžete nielen keramický riad, ale aj rôzne originálne dekorácie, ktoré ozvláštnia priestor v spálni,  obývacej miestnosti či ďalších častiach domu.
A nebojte sa, v Noblese sme na keramický boom pripravení! Ponúkame rad unikátnych váz, svietnikov, podnosov a dokonca svietidiel. Zvoľte si svietidlo z keramiky a neostane nepovšimnuté!

 

A na záver pár slov od známych dizajnérov...

,,Pre rok 2023 hľadáme moderné kvety, ktoré sú inšpirované nostalgiou, premosťujú minulosť a súčasnosť prostredníctvom odvážnych vzorov s nezvyčajnými farebnými paletami.“ (Brook Perdigon z The Fabric Collective)

 

,,Prevrstvené postele s množstvom vankúšov a vrstvami prikrývok rýchlo vychádzajú z módy. Teraz je trendy minimálne použitie vankúšov a posteľ krásne zahalená do elegantného prehozu. Posteľ je tak oveľa zaujímavejšia. V žiadnom priestore by nemalo byť príliš veľa vankúšov. Menej je niekedy viac!“ (Sarah Solis, interiérová dizajnérka)

 

V Noblese držíme krok s najnovšími trendami a neustále pridávame zaujímavé produkty, ktoré sa hodia do každej domácnosti. S nami si ľahko a štýlovo zariadite všetky miestnosti. V ponuke máme rôzne vzory a farebné prevedenia, stačí si vybrať podľa štýlu, ktorý je vášmu srdcu najbližší.