Ako si aj počas tropických nocí užiť dokonalý spánok

Leto sa nám pomaličky blíži, a s ním prichádza aj nočná mora mnohých ľudí a to nepokojný spánok počas tropických nocí.

Poznáte to, ste unavení po celom dni letných radovánok a už sa neviete dočkať oddychu v posteli. Avšak okrem otravného komára vás privádza do šialenstva ešte jedna vec a tou je teplo, a s tým spojené nekonečné prehadzovanie sa, prikrývanie a odkrývanie. Radi vám poskytneme pár tipov, ako si toto obdobie čo najviac spríjemniť a zabezpečiť si tak kvalitný spánok.

Tropická spálňa

Okrem osvedčených rád, ako napríklad vetrať len počas noci, cez deň mať zatvorené okná, zatiahnuté závesy, jesť ľahké jedlá a použiť vychladený termofor, je tu ešte jedna veľmi dôležitá vec - posteľná bielizeň. Správne vybratý materiál vám pomôže cítiť sa pohodlne v každom ročnom období.

Materiály vhodné na leto

V lete by ste mali siahnuť po obliečkach zo 100% bavlny, bavlneného saténu a bambusu. Tieto materiály sú veľmi vzdušné, čo vám navodí chladivý pocit, po ktorom v tropickej noci tak túžite. Zároveň odvádzajú vlhkosť a majú antibakteriálne vlastnosti.

Menej vhodné materiály v tomto období sú flanel, ktorý má vyšší vlas a navodzuje takmer okamžite pocit tepla. Ďalej obliečky z froté materiálu, ktoré sú veľmi hrejivé a sú ideálne pre tých, ktorí preferujú hutnejší a hrubší materiál počas chladnejších nocí. A môžeme spomenúť aj mikrovlákno. Ide o syntetický materiál, ktorý je veľmi jemný na dotyk a rýchlo sa zahrieva.

Bavlnené obliečky tyrkysovéSaténové obliečky SATINLOVEPrehoz na posteľ HAREM

Vymeňte perinu za tenký prehoz alebo prikrývku

Ďalším výborným tipom ako prežiť tropické noci je vymeniť perinu za tenkú prikrývku z bambusu, ktorá výborne chladí a dobre saje vlhkosť či pot. Poslúžiť môže takisto dobre aj tenký prehoz na posteľ alebo deka.

Farby

Ak váhate nad farbami a univerzálnosť nábytku vám umožňuje farebné experimenty, výbornou voľbou sú odtiene zelenej a modrej farby, ktoré prirodzene evokujú chlad. Modrá a tyrkysová farba navodí prímorskú atmosféru a so zelenou sa aj v snoch vyberiete na potulky do hôr.

 Letná spálňa v modrej