Ako si aj počas tropických nocí užiť dokonalý spánok

Leto pomaličky ale isto prichádza, ale s letnými radovánkami prichádza aj nočná mora viacerých ľudí a to nepokojný spánok počas tropických nocí.

Poznáte to...

Ste unavení po celom dni letných radovánok a už sa neviete dočkať oddychu v posteli. Ale okrem otravného komára vás privádza do šialenstva ešte jedna vec. Nekonečné prehadzovanie sa, a nie a nie sa dočkať vysnívaného spánku.

S tým by sme vám vedeli sčasti pomôcť.

Okrem osvedčených rád, ako napríklad vetrať len počas noci, cez deň mať okná a závesy čo najviac pozatvárané a miestnosť zatemnenú, jesť ľahké jedlá a použiť vychladený termofor, je tu ešte jedna veľmi dôležitá vec! Kvalita posteľnej bielizne.

Zelenú má bavlna, bavlnený satén aj bambus

Ideálna posteľná bielizeň je chladivá, priedušná a výborne odvádza pot.

Na aké materiály sa zamerať?

Niektoré materiály obliečok sú vhodné na použitie počas zimných mesiacov. Napríklad flanel má vyšší vlas, ktorý navodzuje takmer okamžite fantastický pocit tepla. Vo flanelových obliečkach by ste však zrejme nechceli stráviť tropickú noc.

Počas leta sa tak k najobľúbenejším materiálom radí 100 % bavlna, bavlnený satén a tiež aj bambus.

Vymeňte perinu za tenký prehoz alebo prikrývku

S pokojným svedomím môžete do skrine odložiť aj svoju perinu.

Určite sa nenahnevá, ak ju na pár letných dní vymeníte za tenkú prikrývku z bambusu, ktorá výborne chladí a dobre saje vlhkosť či pot.

Poslúžiť môže takisto dobre aj tenučký prehoz na posteľ.

 

Aj farba dopomôže príjemnému spánku...

Ak váhate nad farbami a univerzálnosť nábytku vám umožňuje farebné experimenty, výbornou voľbou sú odtiene zelenej a modrej farby, ktoré prirodzene evokujú chlad. Modrá a tyrkysová farba navodí prímorskú atmosféru, so zelenou sa aj v snoch vyberiete na potulky do hôr.

Tak čo? Pomohli sme vám? Dúfame, že áno a vy si môžete nerušene užívať krásu letných dní so všetkým, čo k tomu patrí.